VIDEO - Lelaki belasah budak tahfiz sebab bela anak yang berhutang


Lelaki belasah budak tahfiz sebab bela anak yang berhutang

"Bapak dia serang ustaz dan pelajar tahfiz sebab bagi anak dia berhutang. Anak dia sendiri yang beli minuman tak pernah bayar dan berhutang dengan ustaz, ustaz pulak disalahkan..."

Tular satu video di media sosial hari ini memaparkan beberapa individu bertindak agresif dengan menyerang beberapa orang pelajar tahfiz  yang sedang mengaji Al Quran di Maahad Tahfiz Darul Fikri Al Mahmudiah. 

Menurut sumber, Kejadian yang dikatakan berlaku di Kuala Lipis itu berpunca daripada seorang budak berusia 11 tahun buat masalah dengan membeli minuman dekat tahfiz tersebut dan berhutang dengan ustaz di tahfiz tersebut. 

Kemudian budak yang berhutang tu mengadu kepada ibu bapanya. Bapanya yang berang datang bersama beberapa kawan dan ahli keluarga menyerang Maahad Tahfiz. Bapanya menyalahkan ustaz sebab bagi anaknya berhutang.

Selain ustaz yang dibelasah, pelajar lain juga turut dibelasah bapa budak tersebut kerana difitnah si anak katanya sering dibuli dan dipukul. 


Menurut info bapa kanak-kanak dan beberapa individu yang terlibat dah kena tahan dengan pihak polis. 


Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!


Sneakers Shoes

#119 Men's Sneakers Shoes

RM 19.90

(3.9k Sold)