Penapis air terbakar, khidmat pelanggan malas nak layan

Penapis air terbakar, khidmat pelanggan malas nak layan

Respons dan tindakan acuh tak acuh khidmat pelanggan serta pasukan penyelenggaraan sebuah syarikat mesin penapis air selepas laporan berkaitan kerosakan dibuat cukup mengecewakan penggunanya.SHAH ALAM - Respons dan tindakan acuh tak acuh khidmat pelanggan serta pasukan penyelenggaraan sebuah syarikat mesin penapis air selepas laporan berkaitan kerosakan dibuat cukup mengecewakan penggunanya.

Ahli perniagaan, Datuk Seri Nurzhani Harun berkata, dalam kejadian pada 15 April lalu, produk penapis air yang berada di dapur terbakar secara tiba-tiba dan bernasib baik kerana isterinya yang berada kediaman sempat bertindak memadamkan api.


"Kejadian tersebut berlaku sekitar jam 5.30 petang dan saya berada di luar membeli juadah berbuka. Nasib baik isteri ada di rumah dan bertindak pantas memadamkan kebakaran.

"Apa yang mengecewakan saya adalah, apabila panggilan dibuat kepada pegawai khidmat pelanggan apa yang berlaku, dia cuma meminta untuk menghantar e-mel berkaitan masalah yang dihadapi," katanya

Beliau turut mendakwa individu bertanggungjawab berkaitan kerosakan produk itu cuma datang dua hari kemudian selepas dihubungi.

"Itu pun dia mengatakan bahawa kerosakan tersebut berlaku berpunca daripada plag. Sedangkan bahagian plag dalam keadaan baik dan tiada kesan hangus," ujar beliau.

Nurzhani berkata, laporan polis berhubung kejadian tersebut telah dibuat selain menimbangkan untuk mengambil tindakan undang-undang.

"Mungkin selepas Aidilfitri saya dan isteri akan bertemu dengan peguam untuk berbincang mengenai tindakan yang boleh diambil.

"Isteri saya berada dalam keadaan trauma ketika ini selepas melihat kebakaran mesin penapis air tersebut. Hampir setiap malam dia sukar untuk tidur kerana risau perkara sama boleh berulang," jelasnya.

Dalam masa yang sama, beliau berharap orang ramai yang menggunakan mesin penapis air untuk mematikan suis sekiranya meninggalkan kediaman tanpa penghuni lebih-lebih lagi ramai pulang ke kampung menyambut Aidilfitri bagi mengelakkan sebarang kejadian tidak diingini.

@liputan_7

Kongsikan artikel ini kepada kenalan anda supaya mereka juga tahu apa yang anda tahu!Join channel Telegram Liputan7 untuk update berita tanpa had!